Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam kluski ziemniaczane a do tego polski kawior a mianowicie kaszanka z cebulką, specjalnie wczoraj ugotowałam więcej ziemniaków aby dziś je przygotować
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego które były w lodówce przepuścić przez praskę do ziemniaków lub zmielić maszynką do mięsa, do przygotowanych ziemniaków wsypać obie mąki oraz wbić całe jajko. Całość wyrobić rękoma na jednolitą masę formując kulę
Gdy mamy już przygotowane ciasto ziemniaczane wtedy nastawić garnek z wodą soląc ją jak już się zagotuje odrywać dowolny kawałek ciasta i formować kulki można zrobić przez środek dziurkę. Uformowane kluski wkładać do gotującej się wody, gdy wypłyną na wierzch gotować na wolnym ogniu do 10 minut. Ugotowane wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej na talerz
Ugotowane kluski podałam z kaszanką usmażona na cebulce a dodatkowo pomidor malinowy, lecz każdy może takie kluski jadać z czym lubi na przykład z ulubionym sosem mięsnym. Taki obiad szybko się robi jest idealny dla zapracowanych a tym bardziej kiedy zostają nam ziemniaki i nie wiemy co z nimi zrobić