Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z mięsem
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Ziemniaki ugotować w mocno osolonej wodzie do miękkości. Przecisnąć przez praskę lub przez maszynkę do mielenia. Mięso z rosołu, warzywa oraz podsmażoną cebulkę zmielić w maszynce. doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zmielone ziemniaki uklepać w misce na równo podzielić na cztery części. jedną odłożyć na bok i w jej miejsce nasypać na równo z ziemniakami mąkę ziemniaczaną. Dodać jajko i odłożoną część ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Gdyby ciasto było klejące podsypać mąką. Z ciasta zrobić wałek, podzielić ciasto na 10 mniej więcej równych części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć w dłoniach, nałożyć farsz i skleić dokładnie. Wodę w garnku zagotować. Kluski gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut od momentu włożenia ich do garnka. Gotowe okrasić podsmażoną cebulką. Smacznego!