Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z mięsem
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 123
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23526
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 310
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 123
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23526
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 310
Składniki
Ziemniaki ugotować w mocno osolonej wodzie do miękkości. Przecisnąć przez praskę lub przez maszynkę do mielenia. Mięso z rosołu, warzywa oraz podsmażoną cebulkę zmielić w maszynce. doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zmielone ziemniaki uklepać w misce na równo podzielić na cztery części. jedną odłożyć na bok i w jej miejsce nasypać na równo z ziemniakami mąkę ziemniaczaną. Dodać jajko i odłożoną część ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Gdyby ciasto było klejące podsypać mąką. Z ciasta zrobić wałek, podzielić ciasto na 10 mniej więcej równych części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć w dłoniach, nałożyć farsz i skleić dokładnie. Wodę w garnku zagotować. Kluski gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut od momentu włożenia ich do garnka. Gotowe okrasić podsmażoną cebulką. Smacznego!