Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle z jagodami to fantastyczny pomysł na obiad na słodko. Możesz podać je z kleksem śmietany lub klasycznie z tartą bułką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 123
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 123
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
Jagody umyj i osusz. Gdy będą suche przełóż do miseczki, dodaj cukier i bardzo delikatnie zamieszaj.
Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Odstaw do przestygnięcia. Gdy będą zimne dodaj jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Stolnicę oprósz mąką i wyłóż ciasto. Odrywaj kawałki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Każdą kulę spłaszcz i na jej środek wyłóż jagody. Boki ciasta zlep formując ponownie kulę.
W garnku zagotuj wodę, dodaj łyżeczkę soli. Każdy z knedli delikatnie włóż do wody i gotuj przez 4 minuty. Wyciągaj za pomocą łyżki cedzakowej.