Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze robiłam knedle bardziej na słodko z truskawkami bądź śliwkami, dziś na obiad wypróbowałam wersję wytrawną z mięsem mielonym. Mięso można podsmażyć razem z cebulką ale jak dla mnie lepsze jest surowe no i lepiej się formują
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5540
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48030
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5540
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48030
Składniki
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez praskę i odstawiamy do przestygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy czosnek i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Przekładamy do mięsa mielonego; doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy.
Przestudzone ziemniaki przekładamy do większej miski i przyklepujemy, nożem zarysowujemy krzyż. 1/4 ziemniaków wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę. Wbijamy jajko o zagniatamy. Bierzmy trochę ciasta formujemy kulę, spłaszczamy. Na środek wkładamy farsz i zlepiamy.
W dużym garnku gotujemy wodę, solimy. Na gotującą wodę wkładamy knedle i zmniejszamy nieco ogień i gotujemy ok 10 minut. Ugotowane knedle podajemy z podsmażoną cebulą...