Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na letni obiadek.Słodkie i soczyste morele otoczone serowym ciastem z panierką z mielonych orzechów:)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 77
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 77
Składniki
Ser przepuścić przez praskę lub zemleć przez maszynkę.2 łyżki masła rozpuścić,przestudzić.Do sera wbić jajko,wlać masło i dodać dużą szczyptę soli.Całość zagnieść dosypując tyle mąki,by powstało miękkie,sprężyste ciasto.Wstawić je do lodówki (wystarczy na godzinę,ale ciasto można chłodzić nawet przez całą noc).
Morele,sparzyć,osączyć.Zdjąć skórkę,a następnie każdy owoc przekroić i ze środka usunąć pęstkę. Ciasto uformować w wałek,przekroić go na 8-10 części.Z każdej uformować placek.Na plackach ułożyć po połówce moreli,do niej włożyć kostkę cukru,przykryć drugą połówką owocu.Otoczyć szczelnie ciastem.
W dużym garnku zagotować wodę,osolić ją.Do wrzątku włożyć knedle,zamieszać.Gotować,a gdy wypłyną,gotować jeszcze ok.8 minut,po czym wyjąć.Resztę masła rozpuścić,wsypać ciemny cukier,podgrzewać,aż się rozpuści.Dodać orzechy i wymieszać.W panierce obtoczyć knedle.Oprószyć cukrem pudrem.