Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia truskawki, lecz sezon na nie, nie trwa wiecznie. Wielka szkoda! Jesienią, wiosną czy zimą można na szczęście wykorzystać mrożone truskawki. Dzisiaj zapraszam na słodkie polskie danie w sam raz na piątek - knedle z truskawkami.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6817
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242349
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6817
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242349
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę, jajo, stopione masło, sól i wyrabiamy gładkie ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok. 6-7 mm i wycinamy dość spore krążki, na każdym kładziemy truskawki, listek mięty i łyżeczkę (lub mniej) cukru. Zlepiamy knedelki.
Gotujemy ok. 10 minut w osolonym wrzątku. Podajemy z jogurtem, śmietaną lub okraszone bułeczką, uprażoną na maśle, dodatkowo można obsypać je cukrem. Smacznego!