Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia truskawki, lecz sezon na nie, nie trwa wiecznie. Wielka szkoda! Jesienią, wiosną czy zimą można na szczęście wykorzystać mrożone truskawki. Dzisiaj zapraszam na słodkie polskie danie w sam raz na piątek - knedle z truskawkami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22270
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 156
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 347
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 480
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22270
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 156
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 347
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 480
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę, jajo, stopione masło, sól i wyrabiamy gładkie ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok. 6-7 mm i wycinamy dość spore krążki, na każdym kładziemy truskawki, listek mięty i łyżeczkę (lub mniej) cukru. Zlepiamy knedelki.
Gotujemy ok. 10 minut w osolonym wrzątku. Podajemy z jogurtem, śmietaną lub okraszone bułeczką, uprażoną na maśle, dodatkowo można obsypać je cukrem. Smacznego!