Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia truskawki, lecz sezon na nie, nie trwa wiecznie. Wielka szkoda! Jesienią, wiosną czy zimą można na szczęście wykorzystać mrożone truskawki. Dzisiaj zapraszam na słodkie polskie danie w sam raz na piątek - knedle z truskawkami.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę, jajo, stopione masło, sól i wyrabiamy gładkie ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok. 6-7 mm i wycinamy dość spore krążki, na każdym kładziemy truskawki, listek mięty i łyżeczkę (lub mniej) cukru. Zlepiamy knedelki.
Gotujemy ok. 10 minut w osolonym wrzątku. Podajemy z jogurtem, śmietaną lub okraszone bułeczką, uprażoną na maśle, dodatkowo można obsypać je cukrem. Smacznego!