Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste, takie pyszne <3 Warto promować sezonowe smaki. Tak szybko się kończą, niestety.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2484
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2484
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Składniki
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, studzimy i mielimy. Dodajemy mąkę, ¼ objętości ziemniaków. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy, osuszamy, oprószamy cukrem i mąką. Łyżką nabieramy ciasto, lekko rozwałkowujemy. Owijamy każdą oprószoną truskawkę. Gotujemy przez 10 min w osolonym wrzątku, od momentu wypłynięcia na powierzchnię.