Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na smaczne proste w przygotowaniu knedle ze śliwkami, które przypominają mi smaki z dzieciństwa, gdy takie knedle przygotowywała mi moja babcia. Ciasto jest mięciutkie, delikatne i rozpływa się w ustach.
garnek, praska do ziemniaków,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki, obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie ugotowane jeszcze gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szczyptę soli. Zarabiamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy rulon, który kroimy na porcje. Każdą porcję ciasta rozpłaszczamy , na środek kładziemy śliwkę dodając cukru. Owoc otaczamy ciastem tworząc knedle (kulę). Tak przygotowane knedle gotujemy w lekko osolonym wrzątku około 8 minut od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnię wody. Podajemy polane masłem i posypane cukrem w towarzystwie śmietany.
Knedle ze śliwkami gotowe do podania.