Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle coś jak kluski śląskie i gnocchi z dodatkiem szałwii i gałki muszkatołowej. Ciasto robione trochę inną, może dziwną techniką, bo masę ziemniaczaną z mąka zalewamy gorącym mlekiem. W ten sposób otrzymujemy pyszne knedle ziemniaczane, idealne na obiad, śniadanie i kolację.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 180
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 58
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 156
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10919
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 156
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 180
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 58
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 156
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10919
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 156
Składniki
Oberwać listki szałwii, posiekać i krótko przesmażyć na maśle. Ziemniaki mogą być lekko ciepłe, przepuścić przez praskę. Dodać mąkę, przesmażoną szałwię, gałkę, szczyptę soli i pieprzu.
Lekko wymieszać i powoli wlewać gorące mleko. Wyrobić na gładką i zwartą masę. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować w osolonej wodzie, od wypłynięcia ok. 4 minuty. Podawać z gulaszem lub szałwią smażoną na maśle. Ja najlepiej lubię z gulaszem i masełkiem szałwiowym.