Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, smakowite i sycące. Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15332
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15332
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
Mięso wołowe myjemy i kroimy w grube kawałki. Dodajemy olej, zioła, listek laurowy, ziele angielskie, sól i żubrówkę. Mieszamy dokładnie mięso z marynatą. Pozostawiamy w lodówce na godzinę. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Ziemniaki w grubą kostkę. Marchewkę, pietruszkę, selera w grube kawałki. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Podgardle kroimy w paski, albo też w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek w plasterki. Układamy warstwy najlepiej w wysokim garnku, albo w żeliwnym kociołku. Na dno kładziemy podgardle i obsmażamy. Na podgardle kładziemy połowę ziemniaków. Posypujemy tymiankiem i solą. Na ziemniaki układamy połowę cebuli z czosnkiem. Teraz marchewka, pietruszka i seler. Na to wykładamy połowę wołowiny. Na wołowinę grzyby i ponownie pozostałe mięso.
Teraz reszta ziemniaków posypana tymiankiem i solą oraz cebula i czosnek. Wszystko przykrywamy liśćmi kapusty włoskiej. Dodajemy ok 300 ml przegotowanej wody i stawiamy na wolnym ogniu na ok. 2 - 2,5 godziny. Danie podajemy gorące oprószone pieprzem młotkowanym z kolendrą. Smacznego.