Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek myśliwski to smaczne i pożywne danie dla całej rodziny, inspirowane kuchnią węgierską. Duszone w słodko-kwaśnym sosie białe mięso okazuje się delikatne i aromatyczne. Danie możesz przygotować w garnku, szybkowarze lub kociołku nad ogniskiem. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami, makaronem lub pajdą świeżego chleba.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3480
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 570
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3480
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 570
Składniki
Umyj, osusz i pokrój mięso w kawałki. Posyp solą i słodką papryką. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż indyka ze wszystkich stron. Nie wrzucaj całej porcji mięsa od razu, a obsmażaj je partiami. Dzięki temu mięso w środku będzie soczyste. Odłóż indyka na talerz. Następnie na tej samej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulkę, aby stała się złota. Po czym dorzuć obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz przecież pomidorowy, a po kolejnych 5-7 minutach wrzuć kawałki oczyszczonej papryki. Przełóż podsmażonego indyka, wlej bulion, przykryj pokrywką i gotuj około 30 minut od zagotowania.
Gdy mięso jest już miękkie, dopraw danie solą, ostrą papryką i ewentualnie odrobiną cukru. W miseczce wymieszaj śmietanę z mąką pszenną (aby nie było grudek), wlej do garnka i wymieszaj. Wykładaj porcje myśliwskiego kociołka do miseczek i posyp posiekaną natką pietruszki.