Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry gulasz warzywny z pulpecikami mięsnymi na pewno poprawi Nasz nastrój i doda energii do działania. Wędzona papryka nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Do gulaszu najlepiej użyć domowego przecieru pomidorowego.
Danie a'la chłopski kociołek, sycące, przystępne i szybko się robi
Odsłon: 9765
Przepis dnia
Pyszne, rozgrzewające danie z grzybami. Pachnące jałowcem i tymiankiem.
Odsłon: 17095
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37703
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10208
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 986
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37703
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10208
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 986
Składniki
Pulpety: cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, dodajemy przesmażoną cebulę i czosnek, dodajemy jajko i bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Masę najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Następnie z masy formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy je na gotujący się bulion. Gotujemy do momentu, aż bulion się zagotuje. Pulpety odsączamy i odkładamy na talerz.
Gulasz warzywny: cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę, papryki kroimy w paseczki, papryczkę chili kroimy w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy lub oleju, wrzucamy cebule, chwilę smażymy. Następnie dodajemy czosnek, papryki i papryczkę chili i smażymy całość kilka minut. Wlewamy przecier pomidorowy i bulion, dodajemy przyprawy (listek laurowy, kilka ziaren ziela, wędzoną paprykę) i gotujemy około 15 minut. Dodajemy fasolę, kukurydzę oraz pulpety i gotujemy kolejnych 10 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i chili, dodajemy świeżą bazylię i szczyptę suszonej kolendry. Po ugotowaniu najlepiej odstawić danie na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka faszerowane
Dania główne
Kociołek boloński
Dania główne
Szybkie danie z kurczakiem i makaronem
Dania główne
Roladki wieprzowe
Udka faszerowane
bardzo lubię takie udka, zmieniając składniki, za kazdym razem otrzymamy inne...
Odsłon: 54
Kociołek boloński
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10208