Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na danie jednogarnkowe. Oczywiście nie może w nim zabraknąć ani mięska, warzyw czy kaszy.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 283
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 101
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 70
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 283
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 101
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Szklimy w garnku na oleju. Po chwili dodajemy posiekaną cykorię i chwilę dusimy. Wrzucamy mięso. Co jakiś czas mieszamy. W między czasie obieramy resztę warzyw i kroimy w drobna kostkę. Gdy mięso się poddusi, wrzucamy ziemniaki, marchew i ogórka kiszonego. Zalewamy bulionem do całkowitego przykrycia. Dodajemy liście laurowe i zele angielskie. Fenkuł drobno siekamy i wrzucamy do całości. Garnek przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy od 35 do 45 min aż wszystko będzie miękkie. Po tym czasie doprawiamy papryką ostrą i słodką, suszoną natką pietruszki, koprem i kolendrą. Wrzucamy kaszę i gotujemy do momentu aż będzie miękka. Nie mieszamy aby kasza nie przywarła do dna. Gdy będzie już wystarczająco miękka zdejmujemy garnek z ognia. Całość mieszamy i podajemy gorące najlepiej ze świeżym pieczywem.