Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na danie jednogarnkowe. Oczywiście nie może w nim zabraknąć ani mięska, warzyw czy kaszy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1717
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1717
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Szklimy w garnku na oleju. Po chwili dodajemy posiekaną cykorię i chwilę dusimy. Wrzucamy mięso. Co jakiś czas mieszamy. W między czasie obieramy resztę warzyw i kroimy w drobna kostkę. Gdy mięso się poddusi, wrzucamy ziemniaki, marchew i ogórka kiszonego. Zalewamy bulionem do całkowitego przykrycia. Dodajemy liście laurowe i zele angielskie. Fenkuł drobno siekamy i wrzucamy do całości. Garnek przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy od 35 do 45 min aż wszystko będzie miękkie. Po tym czasie doprawiamy papryką ostrą i słodką, suszoną natką pietruszki, koprem i kolendrą. Wrzucamy kaszę i gotujemy do momentu aż będzie miękka. Nie mieszamy aby kasza nie przywarła do dna. Gdy będzie już wystarczająco miękka zdejmujemy garnek z ognia. Całość mieszamy i podajemy gorące najlepiej ze świeżym pieczywem.