Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i przypominają o urlopie na wybrzeżu tureckim. Tajemnicą smaku jest połączenie składników mięsa i mieszanki przypraw baharati.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10409
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4276
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423605
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10409
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4276
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423605
Składniki
Mięso mielone wykładamy z lodówki godzinę przed przgotowaniem. Do odpowiedniej wielkości miski wlewamy zimną wodę i moczymy czerstwe bułki. Wyciskamy namoczone bułki, wylewamy wodę, a do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i szalotkę. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy resztę przypraw i składniki. Dobrze mieszamy i odstawiamy na 30 minut do wyrównania smaków.
Formujemy odpowiadające nam wielkością kotlety mielone (Köfte) i smażymy na dobrej jakości oleju rzepakowym z obu stron. Podajemy gorące z ziemniaczanym puree i zasmażanymi buraczkami ćwikłwymi.