Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak śródziemnomorskich grillowanych koft.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Zmieliłam łopatkę jagnięcą razem z tłuszczykiem, żeby mielone nie było suche. Dodałam wszystkie składniki i wyrobiłam mięso aż zacznie się ciągnąc jako całość. Poszatkowaną miętę dodałam po zrobieniu zdjęcia bo o niej zapomniałam. Jeśli masa jest za sucha można wlać odrobinę wody. Mięso schłodziłam pół godziny w lodówce aby stężało.
Nabierałam garść mięsa i formowałam kofty na patyku szaszłykowym. Nie powinny być równe, najlepiej jak widać wgłębienia od formowania.
Ugrillowałam je na rumiano. Świetnie smakują tez z sosem czosnkowym. Smacznego :)