Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak śródziemnomorskich grillowanych koft.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Zmieliłam łopatkę jagnięcą razem z tłuszczykiem, żeby mielone nie było suche. Dodałam wszystkie składniki i wyrobiłam mięso aż zacznie się ciągnąc jako całość. Poszatkowaną miętę dodałam po zrobieniu zdjęcia bo o niej zapomniałam. Jeśli masa jest za sucha można wlać odrobinę wody. Mięso schłodziłam pół godziny w lodówce aby stężało.
Nabierałam garść mięsa i formowałam kofty na patyku szaszłykowym. Nie powinny być równe, najlepiej jak widać wgłębienia od formowania.
Ugrillowałam je na rumiano. Świetnie smakują tez z sosem czosnkowym. Smacznego :)