Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak śródziemnomorskich grillowanych koft.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Zmieliłam łopatkę jagnięcą razem z tłuszczykiem, żeby mielone nie było suche. Dodałam wszystkie składniki i wyrobiłam mięso aż zacznie się ciągnąc jako całość. Poszatkowaną miętę dodałam po zrobieniu zdjęcia bo o niej zapomniałam. Jeśli masa jest za sucha można wlać odrobinę wody. Mięso schłodziłam pół godziny w lodówce aby stężało.
Nabierałam garść mięsa i formowałam kofty na patyku szaszłykowym. Nie powinny być równe, najlepiej jak widać wgłębienia od formowania.
Ugrillowałam je na rumiano. Świetnie smakują tez z sosem czosnkowym. Smacznego :)