Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsze kofty pełne smaku!
patyczki szaszłykowe, maszynka do mielenia mięsa, grill
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7264
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7264
Składniki
Kaszę bulgur zalewa się wrzątkiem i czeka 30 minut. lub gotuje się kaszę wiejską. Mięso przepuszcza się przez drobne oczko z cebulą i czosnkiem. Jeszcze przyprawy i posiekana natka kolendry. Mięso się wyrabia. Nie potrzebne jest jajo i bułka, mięso jest kleiste i nie będzie się rozwarstwiać.
U mnie jak zwykle padało, więc kofty trafiły na patelnię grillową bez tłuszczu.
Smacznego :)