Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsze kofty pełne smaku!
patyczki szaszłykowe, maszynka do mielenia mięsa, grill
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1039
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13610
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1039
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13610
Składniki
Kaszę bulgur zalewa się wrzątkiem i czeka 30 minut. lub gotuje się kaszę wiejską. Mięso przepuszcza się przez drobne oczko z cebulą i czosnkiem. Jeszcze przyprawy i posiekana natka kolendry. Mięso się wyrabia. Nie potrzebne jest jajo i bułka, mięso jest kleiste i nie będzie się rozwarstwiać.
U mnie jak zwykle padało, więc kofty trafiły na patelnię grillową bez tłuszczu.
Smacznego :)