Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione po arabsku!
pałeczki bambusowe, grill
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17395
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6228
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17395
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6228
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Kupiłam gotowy filet z pstrąga białego, zawsze to mniej pracy. Wyjęłam jeszcze środkowe ości pęsetą kucharską i odcięłam skórę ostrym nożem. Można użyć innej zwartej, dosyć tłustej ryby.
Ryby było w sumie tylko 30 dag więc ją zmalaksowałam. Trzeba dodać dużo przypraw, żeby aż wierciło w nosie. Masę wyrobiłam i odstawiłam do schłodzenia.
Uformowałam kofty naoliwioną dłonią, najlepsze są pałeczki bambusowe, szpadki szaszłykowe są wg mnie za cienkie. Skropiłam je jeszcze oliwą.
Grillowałam na rumiano z każdej strony. Błyskawicznie się zrobią.
:)
Smacznego :)