Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione po arabsku!
pałeczki bambusowe, grill
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Kupiłam gotowy filet z pstrąga białego, zawsze to mniej pracy. Wyjęłam jeszcze środkowe ości pęsetą kucharską i odcięłam skórę ostrym nożem. Można użyć innej zwartej, dosyć tłustej ryby.
Ryby było w sumie tylko 30 dag więc ją zmalaksowałam. Trzeba dodać dużo przypraw, żeby aż wierciło w nosie. Masę wyrobiłam i odstawiłam do schłodzenia.
Uformowałam kofty naoliwioną dłonią, najlepsze są pałeczki bambusowe, szpadki szaszłykowe są wg mnie za cienkie. Skropiłam je jeszcze oliwą.
Grillowałam na rumiano z każdej strony. Błyskawicznie się zrobią.
:)
Smacznego :)