Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy słodkawy smak
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Składniki
Filet z indyka dzielimy na 5 symetrycznych części i lekko rozbijamy pięścią
Pieprzymy mięso z obu stron i nacieramy sosem sojowym
Na połowie każdego kawałka mięsa układamy ser żółty tak żeby nie wystawał poza obręb mięsa i przykrywamy drugą połową mięsa
Całość obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu w wymieszanej bułce tartej z wiórkami kokosowymi
Smażymy często przewracając na małym ogniu (kokos szybko się przypala)
Podając można udekorować małą ilością miodu który dodaje ciekawego posmaku
SMACZNEGO