Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2216
Dodano: 03.03.2010
Odsłon: 8234
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wode, mleczko i sok zagotowac, posolic. Do gotujacej sie wody dodac ryz i gotowac na najmniejszym ogniu okolo 15 minut. Uwaga nie mieszac podczas gotowania, bo ryz nie bedzie sypki. Podczas gotowania cala woda powinna odparowac.
W wersji slodkiej zastapic ryz basmati ryzem arborio lub innym "kleistym". Namoczyc w wodzie przez okolo godzine i odcedzic. Gotowac wg przepisu powyzej dodajac lyzke (lub wiecej jesli ktos lubi slodsze) cukru. gotowac okolo 20 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kudlatakw 25 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
rozkosz dla podniebieniA0 Kto głosował? | Odpowiedz

kurpianka 21 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
super pzrepis,polecam.Cała rodzina bedzie zadowolona;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Homer 21 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Świetne połączenie ryżu indyjskiego z egzotycznym smakiem kokosu.Podany wraz ze smażonymi w sezamowej skorupce krewetkami "Tiger" daje uczycie obcowania z lądem dalekiej Azji...
0 Kto głosował? | Odpowiedz

animat 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
jest super ta potrawa idealna na gorące dni.polecam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kejcix 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam kokos, więc chyba spróbuję;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jomasa 16 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
zapowiada się smakowicie0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 06 marca 2010Zgłoś do usunięcia
SUPER!0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
cudne zdjęcie i bardzo aromatyczne danie0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawy ten ryż,muszę spróbować0 Kto głosował? | Odpowiedz