Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy ryż, nadaje sie zarowno jako dodatek do potraw kuchni tajskiej, jak rowniez z owocami jako deser.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21618
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 161
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21618
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 161
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Wode, mleczko i sok zagotowac, posolic. Do gotujacej sie wody dodac ryz i gotowac na najmniejszym ogniu okolo 15 minut. Uwaga nie mieszac podczas gotowania, bo ryz nie bedzie sypki. Podczas gotowania cala woda powinna odparowac.
W wersji slodkiej zastapic ryz basmati ryzem arborio lub innym "kleistym". Namoczyc w wodzie przez okolo godzine i odcedzic. Gotowac wg przepisu powyzej dodajac lyzke (lub wiecej jesli ktos lubi slodsze) cukru. gotowac okolo 20 min.