Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy ryż, nadaje sie zarowno jako dodatek do potraw kuchni tajskiej, jak rowniez z owocami jako deser.
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 137
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2599
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 792
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 263
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 137
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2599
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 792
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 263
Składniki
Wode, mleczko i sok zagotowac, posolic. Do gotujacej sie wody dodac ryz i gotowac na najmniejszym ogniu okolo 15 minut. Uwaga nie mieszac podczas gotowania, bo ryz nie bedzie sypki. Podczas gotowania cala woda powinna odparowac.
W wersji slodkiej zastapic ryz basmati ryzem arborio lub innym "kleistym". Namoczyc w wodzie przez okolo godzine i odcedzic. Gotowac wg przepisu powyzej dodajac lyzke (lub wiecej jesli ktos lubi slodsze) cukru. gotowac okolo 20 min.