Do góry

Dania główne Przepis na:

Koktlety z ciecierzycy i bobu

Koktlety z ciecierzycy i bobu

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 10602

Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!

Składniki

  • pół szklanki ciecierzycy
  • 200g bobu
  • 1 jajko lub 3 łyżki lnu mielonego
  • 3 łyżki sezamu
  • koperek
  • przyprawy: garam masala, papryka słodka, curry
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Koktlety z ciecierzycy i bobu

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć przez minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) i gotować do miękkości przez około 45 minut.

  2. Bób również ugotować i obrać ze skórek.

  3. Ugotowane ciecierzycę i bób zblendować.

  4. Do całości dodać jajko lub w wersji wegańskiej wcześniej zaparzony len i ponownie wszystko razem zblendować z dodatkiem koperku i przypraw.

  5. Uformować średniej wielkości kotlety i obtoczyć w sezamie.

  6. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń