Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4591
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 66
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 384
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4591
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 66
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 384
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) i gotować do miękkości przez około 45 minut.
Bób również ugotować i obrać ze skórek.
Ugotowane ciecierzycę i bób zblendować.
Do całości dodać jajko lub w wersji wegańskiej wcześniej zaparzony len i ponownie wszystko razem zblendować z dodatkiem koperku i przypraw.
Uformować średniej wielkości kotlety i obtoczyć w sezamie.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.