Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423161
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423161
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) i gotować do miękkości przez około 45 minut.
Bób również ugotować i obrać ze skórek.
Ugotowane ciecierzycę i bób zblendować.
Do całości dodać jajko lub w wersji wegańskiej wcześniej zaparzony len i ponownie wszystko razem zblendować z dodatkiem koperku i przypraw.
Uformować średniej wielkości kotlety i obtoczyć w sezamie.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.