Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealne jako dodatek do obiadu, bądź samodzielnie. Na lunch, czy kolację. Do pracy, czy na piknik!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) i gotować do miękkości przez około 45 minut.
Bób również ugotować i obrać ze skórek.
Ugotowane ciecierzycę i bób zblendować.
Do całości dodać jajko lub w wersji wegańskiej wcześniej zaparzony len i ponownie wszystko razem zblendować z dodatkiem koperku i przypraw.
Uformować średniej wielkości kotlety i obtoczyć w sezamie.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.