Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem żółtego sera, pieczarek i papryki. Pyszna zarówno na zimno jak i na ciepło, jako danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326551
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Jedną cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, oprószamy solą a gdy się stanie szklista dodajemy pieczarki. Dusimy do miękkości i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. Paprykę oczyszczamy z nasion i gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy starte na tarce cebulę i czosnek, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Do drugiej części mięsa dodajemy drobno posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i również wyrabiamy. Małą blaszkę /ok. 22x12/ wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy kolejno: mięso mielone z koncentratem, podsmażone pieczarki, starty żółty ser, pokrojoną paprykę i mięso mielone z zieleniną. Każdą warstwę wyrównujemy lekko dociskając. Wierzch przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 65-75 min. Na 15 min. przed końcem pieczenia zdejmujemy z pieczeni folię by wierzch się zrumienił. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w formie na kilkanaście minut by pieczeń przy krojeniu nie rozpadała się.