Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25155
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25155
Składniki
Ogórka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, odstawić aż puści sok, osączyć. Por oczyścić, opłukać, pokroić w grube krążki. Paprykę przepołowić, oczyścić z nasion, opłukać, pokroić w cienkie paski. Szczypiorek drobno posiekać.
Sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą, włożyć do niewielkiej miseczki, polać oliwą i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.
Cytrynę przeciąć na pół, wycisnąć sok, wymieszać z miodem oraz z oliwą z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Do salaterki włożyć ogórka, pora i paprykę, polać przygotowanym sosem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać szczypiorkiem i odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.