Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19609
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19609
Składniki
Ogórka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, odstawić aż puści sok, osączyć. Por oczyścić, opłukać, pokroić w grube krążki. Paprykę przepołowić, oczyścić z nasion, opłukać, pokroić w cienkie paski. Szczypiorek drobno posiekać.
Sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą, włożyć do niewielkiej miseczki, polać oliwą i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.
Cytrynę przeciąć na pół, wycisnąć sok, wymieszać z miodem oraz z oliwą z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Do salaterki włożyć ogórka, pora i paprykę, polać przygotowanym sosem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać szczypiorkiem i odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.