Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do salatki najlepiej wybrac 2-3 rodzaje fasoli rózniacej sie wielkoscia, ksztaltem i kolorem. Wszystkie skladniki sa przyrzadzone na cieplo - zarówno fasole jak i pomidorki, oliwki i podsmazony boczek z szalotkami. Do tego pomaranczowy sos winegret i kotlet wieprzowy smazony w rozmarynie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 262
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 262
Składniki
Swieza fasole pokroic na duze kawalki i blanszowac w osolonej gotujacej wodzie przez 2-3 minuty, a nastepnie ostudzic w wodzie z kostkami lodu, aby zachowala swój kolor i odcedzic. Pomidorki koktajlowe przekroic na pól, boczek pokroic w kostke. Obrac szalotki i pokroic w cienkie paski. Wyjac biala fasole ze sloika i odcedzic. Rozgrzac troche oliwy z oliwek na patelni, podsmazyc bekon, szalotki i plasterki imbiru. Przekoic na pól glówke czosnku i posmarowac wycieta powierzchnia spód patelni. Następnie dodac zielona fasole, oliwki wraz z oliwa i pomidorki, wszystko krótko podsmazyc i dokladnie wymieszac. na koniec dodac biala fasole. Przygotowac winegret. Wycisnac sok z pomaranczy i cytryny, z polówki pomaranczy zeskrobac skórke. Wymieszac sok pomaranczowy z kremem lub bialym octem balsamicznym i oliwa z oliwek. Doprawic skórka z pomaranczy, sokiem z cytryny, sola i odrobina cukru. Salatke wymieszac z sosem winegret i posypac posiekanym koperkiem.
W tym samym czasie przygotowac kotlety. Podgrzac patelnie z odrobina oliwy z oliwek. Lekko posolic kotlety i smazyc w umiarkowanej temperaturze ok. 10-12 minut z galazka rozmarynu, liscmi laurowymi i kawalkiem skórki z boczku. Kotlety przekrecac co jakis czas, az beda dobrze przysmazone, ale nadal soczyste.
Jeszcze ciepla salatke wlozyc do miski, wymieszac z sosem winegret i posypac posiekanym koperkiem.
Podawac na cieplo razem z kotletem wieprzowym