Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Rewelacyjnie smakuje z dodatkiem kefiru, maślanki lub zsiadłego mleka.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 55
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 55
Składniki
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną i umytą fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę. Kiełbasę bez osłonki pokroić w pół plasterki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojony por, cebulę i posiekany czosnek. Dodać cukinię, kiełbasę i podsmażyć.
Pod koniec wsypać pomidory i smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wsypać połowę ziemniaków, oprószyć pieprzem.
Wyłożyć przygotowany farsz. Wsypać fasolkę szparagową.
Przykryć pozostałymi ziemniakami. Po wierzchu zapiekankę oprószyć pieprzem, posypać żółtym serem i ułożyć pomidorki koktajlowe.
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać około 15-20 minut.