Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Rewelacyjnie smakuje z dodatkiem kefiru, maślanki lub zsiadłego mleka.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 536
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 73
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 838
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 536
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 73
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 169
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 838
Składniki
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną i umytą fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę. Kiełbasę bez osłonki pokroić w pół plasterki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojony por, cebulę i posiekany czosnek. Dodać cukinię, kiełbasę i podsmażyć.
Pod koniec wsypać pomidory i smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wsypać połowę ziemniaków, oprószyć pieprzem.
Wyłożyć przygotowany farsz. Wsypać fasolkę szparagową.
Przykryć pozostałymi ziemniakami. Po wierzchu zapiekankę oprószyć pieprzem, posypać żółtym serem i ułożyć pomidorki koktajlowe.
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać około 15-20 minut.