Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chwili obecnej nie ma problemu aby kupić makron w różnych kształtach, kolorach i smakach. Warto próbować bo smak i wygląd dania z tego składnika mogą pozwolić na odkrycie diamentu w kuchni.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Muszle kolorowy wsypujemy na gotującą się i osoloną wodę i gotujemy. Ten makaron jest grubszy, więc raczej 15 minut nie wystarczy, ale sprawdzamy i jak jest już w naszym smaku to wyjmujemy i studzimy.
Na patelnie wlewamy trochę oleju i wkładamy obrane i pocięte warzywa. Podsmażamy do miękkości.
Do miski wlewamy pomidory z puszki, wyciskamy czosnek oraz dodajemy sól, pieprz i najważniejszy składnik sosu, a mianowicie sok truskawkowy i to dosyć sporo, by ten smak był wiodący. Mieszamy.
Na patelnie do warzyw wlewamy przygotowany sos, mieszamy. Smażymy całość, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Ugotowane muszle wykładamy na talerz.
Całość wykańczamy przygotowanym sosem kładąc małymi porcjami obok muszli. Celowo nie mieszamy w jedną całość, aby osoba, którą zaprosiliśmy na te danie zauważyła piękno kolorów wykorzystanych w tym daniu. Oczy też mają bardzo duże znaczenie w konsumpcji potraw. Smacznego.