Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe roladki

Kolorowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 881 Ocena: 9771

Dodano:

Odsłon: 9170

Roladki nadziewane marchewką oraz groszkiem zmieszane z serkiem który sprawia że roladki są soczyste i smaczne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1/3 opakowania mrożonego groszku
  • 1/3 opakowania mrożonej marchewki
  • Serek śmietankowy
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowe roladki

Przygotowanie

  1. 1. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 2. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

  3. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Marchewkę z groszkiem mieszamy z serkiem.

  5. 5. Na każdy plaster mięsa układamy farsz.

  6. 6. Zawijamy roladki.

  7. 7. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  8. 8. Następnie obtaczamy w bułce tartej.

  9. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  10. 10. Roladki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń