Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inaczej podane spaghetti - małe kotleciki nadziewane serem feta i czerwoną papryką owinięte w pasek cukinii z pysznym sosem pomidorowo-paprykowym.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 125
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2034
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 125
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2034
Składniki
Mięso mielone przypraw, dodaj jajko, trochę bułki tartej i wymieszaj. Do środka każdego kotlecika włóż kawałek sera feta i papryki, obtocz jeszcze w bułce i obsmaż na patelni.
Cukinię obierz, pokrój w długie cienkie pasy i włóż na minutę do gotującej się wody. Wyjmij z wody i takim paskiem otocz każdego kotlecika spinając go wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę, jeśli zostały paski cukinii to również pokrój. Wszystko lekko podsmaż na oleju w garnku, dopraw do smaku, podlej lekko wodą, następnie dodaj koncentrat i pastę paprykową ( ajwar). Pasta paprykowa może być łagodna lub pikantna i od jej rodzaju zależy czy nasz sos musimy jeszcze mocno doprawiać. Ja już nie musiałam. Powstałym sosem zalewamy nasze kotleciki, pieczemy około 15 minut w temp. 190 aby sos lekko zgęstniał a kotleciki przeszły jego smakiem.Na koniec kosteczka fety na każdy kotlecik i gotowe.
Ugotować makaron i podawać natychmiast! Moje dzieci uwielbiają takie kolorowe dania, więc im więcej dzieje się na talerzu tym lepiej. Smacznego!