Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste a zarazem szykowne mozna podac na urodzinowej kolacji :-)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Filety myjemy i kroimy w kostkę solimy pieprzymy i wkładamy do miski. Z olwy, czosnkui ziółi prowansalskich robimy marynatę którą nastepnie łączymy z kurczakiem. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 2h. W tym czasie paprykę i kroimy w grubą kostkę ( ok-1,5 na 1,5 cm) pieczarki odsączamy z zalewy.cebulę pobieramy i kroimy naćwiartki a następnie odzielamy każdą warstwę. Anansy odsączmy i róniex kroimy w większe plastry. Nadziewamy składniki na szpatułki, kolejność dowolna jak dla przykłady podam swoją :-) Pieczarka>kurczak>ananas>papryka>cebula itd.Tak powstałe szaszłyki smażymy na oleju z dodatkiem masła az do zrumienienia na średnim ogniu. Szaszłyki można podawac z ryżem lub frytkami orażz surówką z pakusty pekińskiej z sosem majonezowym :-) życze smacznego