Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowy makaron może zachęcić dzieci.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 135
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 465
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 135
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 465
Składniki
rozmrażamy szpinak.
drobno pokrojony boczek podsmażamy na patelni.następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek,szpinak,sól, popieprz,lubczyk i szczyptę gałki muszkatołowej.gotujemy około 10 minut.pod koniec wlewamy śmietanę.mieszamy i gotujemy jeszcze dwie minuty.
gotujemy makaron zgodnie z instrukcją z opakowania.
na środku każdej porcji makaronu nakładamy porcję sosu szpinakowego.posypujemy cebulką.