Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowy makaron może zachęcić dzieci.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 321
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21837
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 321
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21837
Składniki
rozmrażamy szpinak.
drobno pokrojony boczek podsmażamy na patelni.następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek,szpinak,sól, popieprz,lubczyk i szczyptę gałki muszkatołowej.gotujemy około 10 minut.pod koniec wlewamy śmietanę.mieszamy i gotujemy jeszcze dwie minuty.
gotujemy makaron zgodnie z instrukcją z opakowania.
na środku każdej porcji makaronu nakładamy porcję sosu szpinakowego.posypujemy cebulką.