Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura z czarnego bzu"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1291
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1291
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Owoce umyj, osusz, oddziel je od gałązek, np. za pomocą widelca. Przełóż do garnka, dodaj napar z mięty, cukier oraz połowę soku z cytryny. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś dalej na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Mniej więcej w połowie duszenia dodaj resztę soku z cytryny i gotuj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję (wg uznania). Przełóż do wyparzonych suchych słoików i natychmiast szczelnie zamknij. Warto zapasteryzować.Źródło: Świat kobiety