Do góry

Dania główne Przepis na:

Koperkowa pierś pieczona

Koperkowa pierś pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5385

Dodano:

Odsłon: 269

Gdy koperek obrodzi można go wykorzystać do nafaszerowania piersi z kurczaka...polecam ;)

Składniki

  • Mięso :
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • koperek świeży 1/2 pęczka
  • serek śmietankowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Marynata :
  • olej 3 łyżki
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • koperek świeży 3-4 gałązki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Koperkowa pierś pieczona

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń, przyprawić. Środek wysmarować serkiem i dodać pokrojony drobno koperek.

  2. Drobno posiekany koperek połączyć z solą morską i olejem, wymieszać. Piersi obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. godzinę w chłodnym miejscu. Następnie mięso z marynata przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć. Piec ok. 30 min. w temp. 160 stopni.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń