Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii, ziemniaków i kopru w formie placków. Świetne na danie główne , albo jako dodatek do sosów.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Cukinię myję, ziemniaki obieram i płuczę. Koperek bardzo drobno siekam. Na tarce o małych otworach trę cukinię i ziemniaki , solę i odstawiam na 5 minut.Po tym czasie zlewam nadmiar wody. Dodaję koperek, pieprz, jajka i mąkę i dokładnie mieszam. Można jeszcze dodać szczyptę soli.
Na patelni rozgrzewam olej i nakładam ciasto łyżką jak na placki. Smażę z obu stron . Przekładam na chwilę na ręcznik papierowy , aby wchłonął nadmiar tłuszczu.