Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne koperty drobiowe z nadzieniem z pieczarek i sera. Idealne na różne okazje i świąteczny obiad.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój, następnie opłukaj. Cebulę i pora obierz i pokrój w pół plasterki. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę pora, pieczarki podsmaż do miękkości, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Filety drobiowe przekrój na pół, rozbij , posyp przyprawą gyros , solą , pieprzem i czosnkiem, na środek połóż łyżkę usmażonych pieczarek i kawałek żółtego sera, złóż na pół i oklep wkoło tłuczkiem do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej, koperty drobiowe panieruj w mące, roztrzepanym jajku z mlekiem i w bułce tartej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Koperty drobiowe podawaj z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi oraz ulubiona surówką.