Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne koperty drobiowe z nadzieniem z pieczarek i sera. Idealne na różne okazje i świąteczny obiad.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6133
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 457
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6133
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 457
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój, następnie opłukaj. Cebulę i pora obierz i pokrój w pół plasterki. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę pora, pieczarki podsmaż do miękkości, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Filety drobiowe przekrój na pół, rozbij , posyp przyprawą gyros , solą , pieprzem i czosnkiem, na środek połóż łyżkę usmażonych pieczarek i kawałek żółtego sera, złóż na pół i oklep wkoło tłuczkiem do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej, koperty drobiowe panieruj w mące, roztrzepanym jajku z mlekiem i w bułce tartej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Koperty drobiowe podawaj z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi oraz ulubiona surówką.