Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne koperty drobiowe z nadzieniem z pieczarek i sera. Idealne na różne okazje i świąteczny obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój, następnie opłukaj. Cebulę i pora obierz i pokrój w pół plasterki. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę pora, pieczarki podsmaż do miękkości, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Filety drobiowe przekrój na pół, rozbij , posyp przyprawą gyros , solą , pieprzem i czosnkiem, na środek połóż łyżkę usmażonych pieczarek i kawałek żółtego sera, złóż na pół i oklep wkoło tłuczkiem do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej, koperty drobiowe panieruj w mące, roztrzepanym jajku z mlekiem i w bułce tartej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Koperty drobiowe podawaj z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi oraz ulubiona surówką.