Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22719
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22719
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 354
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy (powinny być zimne) Przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę i jaja. Składniki ugniatamy. Nie powinniśmy dosypywać więcej mąki do ciasta, Jedynie możemy podsypać blat. Formujemy wałki a następnie tniemy nożem. Gotujemy w osolonej wodzie. około 4 minuty od momentu wypłynięcia. Woda nie powinna się bardzo gotować, tylko lekko wrzeć.