Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka

Kopytka

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 4399

sprawdzony przepis

Składniki

  • 1 i 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2 szklanki mąki ( 200 ml )
  • 2 surowe jaja
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy (powinny być zimne)
    Przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę i jaja.
    Składniki ugniatamy. Nie powinniśmy dosypywać więcej mąki do ciasta, Jedynie możemy podsypać blat.
    Formujemy wałki a następnie tniemy nożem.
    Gotujemy w osolonej wodzie. około 4 minuty od momentu wypłynięcia.
    Woda nie powinna się bardzo gotować, tylko lekko wrzeć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń