Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z gotowanych ziemniaków bez dodatku jajek. Szybkie i proste wykonanie.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2430
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4411
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 374
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2430
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4411
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 374
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka.
Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Gotowe kopytka możemy smażyć lub podawać z okrasą. Smacznego !!!