Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z gotowanych ziemniaków bez dodatku jajek. Szybkie i proste wykonanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka.
Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Gotowe kopytka możemy smażyć lub podawać z okrasą. Smacznego !!!