Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 632
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 782
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 630
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 51
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 632
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 782
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 630
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na blasze i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut. Następnie zblędować i ostudzić. Pulpę dyniową wymieszać z mąką i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wbić jajko, doprawić do smaku. Ciast zagniatamy krótko, gotowe ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je jak kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty do wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w kostkę i podrumienić na tłuszczu, następnie okrasić kopytka i posypać natką pietruszki.