Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka dyniowe

Kopytka dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2647 Ocena: 20965

Dodano:

Odsłon: 2835

Smakują wybornie, polecam ten przepis.

Składniki

  • Dynia 60 dag
  • Dynia 60 dag
  • Mąka pszenna 20 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Kurkuma ¼ łyżeczki
  • Kiełbasa wiejska na okrasę
  • Tłuszcz do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kopytka dyniowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na blasze i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut. Następnie zblędować i ostudzić. Pulpę dyniową wymieszać z mąką i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wbić jajko, doprawić do smaku. Ciast zagniatamy krótko, gotowe ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je jak kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty do wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w kostkę i podrumienić na tłuszczu, następnie okrasić kopytka i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 26 października Dynia zamknięta w kopytkach? Dla nas rewelacyjny pomysł :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń