Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na blasze i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut. Następnie zblędować i ostudzić. Pulpę dyniową wymieszać z mąką i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wbić jajko, doprawić do smaku. Ciast zagniatamy krótko, gotowe ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je jak kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty do wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w kostkę i podrumienić na tłuszczu, następnie okrasić kopytka i posypać natką pietruszki.