Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na zimny, wietrzny dzień - czyli swojsko, tłusto ale pysznie. Kopytka z podsmażaną kiszoną kapustą to danie, która w jesienno-zimowym sezonie często przygotowywała mama. Rozgrzewa, syci i smakuje. Czasem można zgrzeszyć :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1342
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4093
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1342
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12707
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4093
Składniki
Jeśli mamy ugotowane i niewykorzystane ziemniaki z dnia poprzedniego to możemy je użyć. Jeśli nie - obieramy ziemniaki, gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Tak przygotowane ziemniaki łączymy z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, robimy ruloniki, spłaszczamy i odcinamy po skosie około 2 cm kopytka. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Czekamy aż wypłyną, gotujemy jeszcze minutkę i wyjmujemy. Kapustę kiszoną drobno szatkujemy. Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy naszą kapustę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podsmażamy aż do zrumienienia. Do kapusty wkładamy nasze kopytka, podsmażamy chwilę wszystko razem i podajemy. Pycha.