Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na inny sposób.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1834
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1834
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dokładnie utłuc. Następnie ostudzone ziemniaki połączyć z mąkami, przyprawami do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć na stolnicę posypaną mąką, pokroić na kawałki i rolować kopytka (końcówki bardziej). Ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu, gdy tylko wypłyną na powierzchnię , wyjąć łyżka cedzakową, przelać zimną wodą i osuszyć. Przed podaniem obsmażyć na maśle, posypać obficie posiekaną natką pietruszki, wymieszać na patelni i podawać.