Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na inny sposób.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13026
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13026
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dokładnie utłuc. Następnie ostudzone ziemniaki połączyć z mąkami, przyprawami do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć na stolnicę posypaną mąką, pokroić na kawałki i rolować kopytka (końcówki bardziej). Ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu, gdy tylko wypłyną na powierzchnię , wyjąć łyżka cedzakową, przelać zimną wodą i osuszyć. Przed podaniem obsmażyć na maśle, posypać obficie posiekaną natką pietruszki, wymieszać na patelni i podawać.