Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9158
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9158
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Składniki
Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą.
Ze zrobionego ciasta formujemy wałki,które ukośnie tniemy na niewielkie romby.
Wycięte kopytka wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 2-3 minut.
Ugotowane kopytka podajemy z masłem i bułką tartą lub polane tłuszczem ze skwarkami. Smaczne są również odsmażone na złoty kolor. Smacznego!!!