Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6795
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8541
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 154
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1102
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6795
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8541
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 154
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1102
Składniki
Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą.
Ze zrobionego ciasta formujemy wałki,które ukośnie tniemy na niewielkie romby.
Wycięte kopytka wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 2-3 minut.
Ugotowane kopytka podajemy z masłem i bułką tartą lub polane tłuszczem ze skwarkami. Smaczne są również odsmażone na złoty kolor. Smacznego!!!