Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9344
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9344
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą.
Ze zrobionego ciasta formujemy wałki,które ukośnie tniemy na niewielkie romby.
Wycięte kopytka wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 2-3 minut.
Ugotowane kopytka podajemy z masłem i bułką tartą lub polane tłuszczem ze skwarkami. Smaczne są również odsmażone na złoty kolor. Smacznego!!!