Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4988
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7577
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4988
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7577
Składniki
Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą.
Ze zrobionego ciasta formujemy wałki,które ukośnie tniemy na niewielkie romby.
Wycięte kopytka wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 2-3 minut.
Ugotowane kopytka podajemy z masłem i bułką tartą lub polane tłuszczem ze skwarkami. Smaczne są również odsmażone na złoty kolor. Smacznego!!!