Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kopytka według przepisu z książki Macieja Kuronia "Kuchnia Polska Dania w dwie chwile".
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą.
Ze zrobionego ciasta formujemy wałki,które ukośnie tniemy na niewielkie romby.
Wycięte kopytka wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 2-3 minut.
Ugotowane kopytka podajemy z masłem i bułką tartą lub polane tłuszczem ze skwarkami. Smaczne są również odsmażone na złoty kolor. Smacznego!!!