Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kopytka smakują najlepiej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
Na patelni usmażyć boczek pokrojony w słupki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć na wolnym ogniu aż cebula zacznie się szklić. Odstawić na bok. Ugotowane ziemniaki, u mnie z poprzedniego dnia, zetrzeć na tarce na małych oczkach, albo przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wyrobić ciasto. Podzielić na kilka części. Z każdej część zrobić wałek/klusek. Podsypywać lekko mąką pszenną. Przygnieść delikatnie kluski i pokroić po skosie na małe kawałki. Do gotującej się osolonej wody z łyżką oleju rzepakowego wrzucać partiami kopytka. Gotować ok 3 min po wypłynięciu. Wybierać łyżką cedzakową i odkładać na patelnię z usmażonym boczkiem i cebulką. Zajadać gorące z ulubioną sałatką. Smacznego