Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kopytka smakują najlepiej.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1478
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1478
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Na patelni usmażyć boczek pokrojony w słupki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć na wolnym ogniu aż cebula zacznie się szklić. Odstawić na bok. Ugotowane ziemniaki, u mnie z poprzedniego dnia, zetrzeć na tarce na małych oczkach, albo przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wyrobić ciasto. Podzielić na kilka części. Z każdej część zrobić wałek/klusek. Podsypywać lekko mąką pszenną. Przygnieść delikatnie kluski i pokroić po skosie na małe kawałki. Do gotującej się osolonej wody z łyżką oleju rzepakowego wrzucać partiami kopytka. Gotować ok 3 min po wypłynięciu. Wybierać łyżką cedzakową i odkładać na patelnię z usmażonym boczkiem i cebulką. Zajadać gorące z ulubioną sałatką. Smacznego