Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kopytka smakują najlepiej.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Składniki
Na patelni usmażyć boczek pokrojony w słupki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć na wolnym ogniu aż cebula zacznie się szklić. Odstawić na bok. Ugotowane ziemniaki, u mnie z poprzedniego dnia, zetrzeć na tarce na małych oczkach, albo przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wyrobić ciasto. Podzielić na kilka części. Z każdej część zrobić wałek/klusek. Podsypywać lekko mąką pszenną. Przygnieść delikatnie kluski i pokroić po skosie na małe kawałki. Do gotującej się osolonej wody z łyżką oleju rzepakowego wrzucać partiami kopytka. Gotować ok 3 min po wypłynięciu. Wybierać łyżką cedzakową i odkładać na patelnię z usmażonym boczkiem i cebulką. Zajadać gorące z ulubioną sałatką. Smacznego