Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z dodatkiem buraków podane z rukolą, orzechami i sosem z sera pleśniowego. Świetne połączenie smaków, spróbujcie tej wersji.
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1381
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 544
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1925
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1381
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 544
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1925
Składniki
Ziemniaka ugotować ( lub upiec). Można też użyć gotowych ugotowanych buraków. Ugotowanego buraka pokroić na kawałki i zblendować. Ziemniaki ugotować w łupinkach, lekko przestudzić, obrać i przecisnąć przez praskę. Do miski dodać ziemniaki, buraka, mąkę, jajko i sól - wyrobić ciasto, w razie potrzeby ( gdy będzie zbyt klejące) dodać więcej mąki. Odłożyć ciasto na 20 minut. Stolnicę wysypać mąką. Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej uformować długi wałek, pokroić na kawałki. W garnku ugotować 2 litry wody, partiami gotować kopytka, aż wypłyną na wierzch i potem jeszcze ok 2 minut.
Przygotować sos: na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, chwilę smażyć dodać ser i śmietanę - gotować aż ser się rozpuści, dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Kopytka podawać ułożone na rukoli, polane sosem i posypane orzechami.