Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowo kopytka przygotowujemy na bazie ziemniaków. W tym przepisie postanowiliśmy zastąpić je cukinią. Zielone kopytka wychodzą niezwykle mięciutkie. Możecie serwować je jako danie główne z parmezanem lub jako dodatek do potraw. Cały proces przygotowania zajmuje niewiele czasu. Koniecznie wypróbujcie!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4885
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10915
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4885
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10915
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końcówki, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj dwie łyżki oliwy, twaróg oraz pół łyżeczki soli. Składniki zmiksuj na gładki krem przy użyciu blendera.
Do zmiksowanych produktów dodaj mąkę. Wyrabiaj ciasto dłońmi - konsystencją powinno przypominać ciasto na tradycyjne kopytka z ziemniaków.
Wyrobione ciasto podziel na 3 części. Każdą z nich uformuj na kształt wałka. Następnie przy użyciu noża potnij je na kopytka.
Kopytka z cukinii gotuj w osolonej, wrzącej wodzie przez około 15 sekund od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kopytka odcedź. Polej tłuszczem, żeby się nie posklejały. Smacznego!