Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowo kopytka przygotowujemy na bazie ziemniaków. W tym przepisie postanowiliśmy zastąpić je cukinią. Zielone kopytka wychodzą niezwykle mięciutkie. Możecie serwować je jako danie główne z parmezanem lub jako dodatek do potraw. Cały proces przygotowania zajmuje niewiele czasu. Koniecznie wypróbujcie!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końcówki, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj dwie łyżki oliwy, twaróg oraz pół łyżeczki soli. Składniki zmiksuj na gładki krem przy użyciu blendera.
Do zmiksowanych produktów dodaj mąkę. Wyrabiaj ciasto dłońmi - konsystencją powinno przypominać ciasto na tradycyjne kopytka z ziemniaków.
Wyrobione ciasto podziel na 3 części. Każdą z nich uformuj na kształt wałka. Następnie przy użyciu noża potnij je na kopytka.
Kopytka z cukinii gotuj w osolonej, wrzącej wodzie przez około 15 sekund od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kopytka odcedź. Polej tłuszczem, żeby się nie posklejały. Smacznego!