Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kopytka powinno być lekkie, ale na tyle twarde aby się nie rozpadało. Jest wiele receptur, ja pokażę sprawdzony przepis na kopytka. Będą to kopytka tradycyjne. Nowelizacją jest koperek.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7762
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7762
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę. Do przeciśniętych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko i poszatkowany koperek. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy kopytka. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy po 1-2 minut od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku jest to ryba halibut, smażona na maśle klarowanym i duszona kiszona kapusta. Palce lizać !!!