Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kopytka powinno być lekkie, ale na tyle twarde aby się nie rozpadało. Jest wiele receptur, ja pokażę sprawdzony przepis na kopytka. Będą to kopytka tradycyjne. Nowelizacją jest koperek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę. Do przeciśniętych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko i poszatkowany koperek. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy kopytka. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy po 1-2 minut od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku jest to ryba halibut, smażona na maśle klarowanym i duszona kiszona kapusta. Palce lizać !!!