Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kopytka powinno być lekkie, ale na tyle twarde aby się nie rozpadało. Jest wiele receptur, ja pokażę sprawdzony przepis na kopytka. Będą to kopytka tradycyjne. Nowelizacją jest koperek.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2751
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2751
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę. Do przeciśniętych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko i poszatkowany koperek. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy kopytka. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy po 1-2 minut od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku jest to ryba halibut, smażona na maśle klarowanym i duszona kiszona kapusta. Palce lizać !!!