Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych ziemniaków okraszone cebulką podsmażaną z boczkiem to niezwykle apetyczne danie, którym można się zajadać bez końca. Jego przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zobaczcie, jakie to proste!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Ugotowane, przestudzone młode ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich jajka, sól i mąkę. Wyrabiamy ciasto na kopytka do momentu otrzymania gładkiej, jednolitej masy, bez żadnych grudek.
Ciasto na kopytka dzielimy na trzy części. Z każdej z nich formujemy wałeczek i kroimy na małe kawałki.
Kopytka gotujemy partiami w osolonym wrzątku przez około 2-3 minuty od wypłynięcia ich na wierzch. Następnie odcedzamy.
Omasta: Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną cebulę i pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy przez kilka minut, aż cebula i skwarki z boczku nabiorą pięknego złocistego koloru.
Ugotowane kopytka podajemy na ciepło z omastą. Smacznego!