Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych ziemniaków okraszone cebulką podsmażaną z boczkiem to niezwykle apetyczne danie, którym można się zajadać bez końca. Jego przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zobaczcie, jakie to proste!
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 214
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 515
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 3008
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 179
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 214
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 515
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 3008
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 179
Składniki
Ugotowane, przestudzone młode ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich jajka, sól i mąkę. Wyrabiamy ciasto na kopytka do momentu otrzymania gładkiej, jednolitej masy, bez żadnych grudek.
Ciasto na kopytka dzielimy na trzy części. Z każdej z nich formujemy wałeczek i kroimy na małe kawałki.
Kopytka gotujemy partiami w osolonym wrzątku przez około 2-3 minuty od wypłynięcia ich na wierzch. Następnie odcedzamy.
Omasta: Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną cebulę i pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy przez kilka minut, aż cebula i skwarki z boczku nabiorą pięknego złocistego koloru.
Ugotowane kopytka podajemy na ciepło z omastą. Smacznego!