Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych ziemniaków okraszone cebulką podsmażaną z boczkiem to niezwykle apetyczne danie, którym można się zajadać bez końca. Jego przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zobaczcie, jakie to proste!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6576
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6576
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Ugotowane, przestudzone młode ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich jajka, sól i mąkę. Wyrabiamy ciasto na kopytka do momentu otrzymania gładkiej, jednolitej masy, bez żadnych grudek.
Ciasto na kopytka dzielimy na trzy części. Z każdej z nich formujemy wałeczek i kroimy na małe kawałki.
Kopytka gotujemy partiami w osolonym wrzątku przez około 2-3 minuty od wypłynięcia ich na wierzch. Następnie odcedzamy.
Omasta: Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną cebulę i pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy przez kilka minut, aż cebula i skwarki z boczku nabiorą pięknego złocistego koloru.
Ugotowane kopytka podajemy na ciepło z omastą. Smacznego!