Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które nie wygląda ale smakuje :) Podsmażana z cebulką kaszanka z dodatkiem jabłka to taki swojski przysmak. Świetna okrasa do kopytek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1966
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1966
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Składniki
Robimy kopytka: Obieramy ziemniaki, gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Tak przygotowane ziemniaki łączymy z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, robimy ruloniki, spłaszczamy i odcinamy po skosie około 2 cm kopytka. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Czekamy aż wypłyną, gotujemy jeszcze minutkę i wyjmujemy. Cebulkę i czosnek drobno kroimy, solimy, podsmażamy na patelni. Kaszankę obieramy ze skóry, kroimy na plastry, dorzucamy do cebulki. Jabłko kroimy w kostkę, dokładamy na patelnię. Wszystko podsmażamy razem, na koniec dodajemy kopytka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie świetnie smakuje z kiszonym ogórkiem.