Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które nie wygląda ale smakuje :) Podsmażana z cebulką kaszanka z dodatkiem jabłka to taki swojski przysmak. Świetna okrasa do kopytek.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1212
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1212
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Składniki
Robimy kopytka: Obieramy ziemniaki, gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Tak przygotowane ziemniaki łączymy z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, robimy ruloniki, spłaszczamy i odcinamy po skosie około 2 cm kopytka. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Czekamy aż wypłyną, gotujemy jeszcze minutkę i wyjmujemy. Cebulkę i czosnek drobno kroimy, solimy, podsmażamy na patelni. Kaszankę obieramy ze skóry, kroimy na plastry, dorzucamy do cebulki. Jabłko kroimy w kostkę, dokładamy na patelnię. Wszystko podsmażamy razem, na koniec dodajemy kopytka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie świetnie smakuje z kiszonym ogórkiem.