Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 987
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2319
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1230
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 987
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2319
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1230
Składniki
Zostało mi sporo ziemniaków z poprzedniego obiadu, więc siłą rozpędu następnego dnia trzeba zrobić kopytka lub kluski śląskie. Do ziemniaków dodałam jajo i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę. Kopytka trzeba robić bezpośrednio przed gotowaniem, bo ciasto wilgotnieje i trzeba dodawać mąki a wtedy są gumowe. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, dodałam posiekany czosnek i pokrojone grubo borowik. Dodałam łyżkę przyprawy gulaszowej. Gdy grzyby się zrumieniły dodałam wody i proszek grzybowy. Gdy smaki przeszły sos zagęściłam rozrobioną mąka i doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam z gorącymi kopytkami.
Smacznego :)