Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1188
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4174
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1188
Składniki
Zostało mi sporo ziemniaków z poprzedniego obiadu, więc siłą rozpędu następnego dnia trzeba zrobić kopytka lub kluski śląskie. Do ziemniaków dodałam jajo i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę. Kopytka trzeba robić bezpośrednio przed gotowaniem, bo ciasto wilgotnieje i trzeba dodawać mąki a wtedy są gumowe. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, dodałam posiekany czosnek i pokrojone grubo borowik. Dodałam łyżkę przyprawy gulaszowej. Gdy grzyby się zrumieniły dodałam wody i proszek grzybowy. Gdy smaki przeszły sos zagęściłam rozrobioną mąka i doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam z gorącymi kopytkami.
Smacznego :)