Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1631
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1631
Składniki
Zostało mi sporo ziemniaków z poprzedniego obiadu, więc siłą rozpędu następnego dnia trzeba zrobić kopytka lub kluski śląskie. Do ziemniaków dodałam jajo i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę. Kopytka trzeba robić bezpośrednio przed gotowaniem, bo ciasto wilgotnieje i trzeba dodawać mąki a wtedy są gumowe. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, dodałam posiekany czosnek i pokrojone grubo borowik. Dodałam łyżkę przyprawy gulaszowej. Gdy grzyby się zrumieniły dodałam wody i proszek grzybowy. Gdy smaki przeszły sos zagęściłam rozrobioną mąka i doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam z gorącymi kopytkami.
Smacznego :)