Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118258
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8448
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3120
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1561
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118258
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8448
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3120
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1561
Składniki
Zostało mi sporo ziemniaków z poprzedniego obiadu, więc siłą rozpędu następnego dnia trzeba zrobić kopytka lub kluski śląskie. Do ziemniaków dodałam jajo i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę. Kopytka trzeba robić bezpośrednio przed gotowaniem, bo ciasto wilgotnieje i trzeba dodawać mąki a wtedy są gumowe. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, dodałam posiekany czosnek i pokrojone grubo borowik. Dodałam łyżkę przyprawy gulaszowej. Gdy grzyby się zrumieniły dodałam wody i proszek grzybowy. Gdy smaki przeszły sos zagęściłam rozrobioną mąka i doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam z gorącymi kopytkami.
Smacznego :)