Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 560
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 560
Składniki
Zostało mi sporo ziemniaków z poprzedniego obiadu, więc siłą rozpędu następnego dnia trzeba zrobić kopytka lub kluski śląskie. Do ziemniaków dodałam jajo i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę. Kopytka trzeba robić bezpośrednio przed gotowaniem, bo ciasto wilgotnieje i trzeba dodawać mąki a wtedy są gumowe. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, dodałam posiekany czosnek i pokrojone grubo borowik. Dodałam łyżkę przyprawy gulaszowej. Gdy grzyby się zrumieniły dodałam wody i proszek grzybowy. Gdy smaki przeszły sos zagęściłam rozrobioną mąka i doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Podałam z gorącymi kopytkami.
Smacznego :)