Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać można również z podsmażoną cebulą, skwarkami, gulaszem a także na słodko z stopionym masłem i cukrem, lub czekoladą.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417102
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417102
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części. Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć na ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok.6 minut od wypłynięcia.
Pieczarki obrać opłukać i pokroić w paski. Podsmażyć na oleju, doprawić do smaku. Dodać wody zagotować, podbić śmietaną lub zagęścić mąką.