Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu wegetariańskie danie
Duża patelnia lub rondel z głębokim dnem
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Na dużej patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam oliwę z oliwek
Dodaję na rozgrzaną oliwę cebulę czosnek i paprykę. Smażę około 4 minut często mieszając, a następnie dodaję cukinię i smażę kolejne 2 minuty często mieszając. Następnie dodaję kopytka, sól, pieprz raz przyprawy i smażę jeszcze 3-4 minuty raz na jakiś czas mieszając.
Do dania dodaję pokrojony na plasterki ser mozarella i patelnię lub rondel przykrywam pokrywką. Duszę około 6 minut, aż ser się stopi i kopytka serwuję na talerzu.