Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu wegetariańskie danie
Duża patelnia lub rondel z głębokim dnem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Na dużej patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam oliwę z oliwek
Dodaję na rozgrzaną oliwę cebulę czosnek i paprykę. Smażę około 4 minut często mieszając, a następnie dodaję cukinię i smażę kolejne 2 minuty często mieszając. Następnie dodaję kopytka, sól, pieprz raz przyprawy i smażę jeszcze 3-4 minuty raz na jakiś czas mieszając.
Do dania dodaję pokrojony na plasterki ser mozarella i patelnię lub rondel przykrywam pokrywką. Duszę około 6 minut, aż ser się stopi i kopytka serwuję na talerzu.