Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, dietetyczna, marynowana z curry i czosnkiem pierś z kurczaka, chrupiąca bo panierowana w corn flakesach i pieczona w piekarniku. Niebo w gębie:) Rewelacyjna w towarzystwie brokułów i pieczonych ziemniaczków z dipem czosnkowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5251
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5251
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Do marynaty wkładamy rozbite mięso i odkładamy do lodówki na około 2 godziny (Mięso możemy zamarynować dzień wcześniej, co skróci czas przygotowania potrawy).
Zamarynowane mięso panierujemy w jajku oraz płatkach kukurydzianych, dociskając, aby płatki dobrze przyległy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Wkładamy mięso do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut (termoobieg). SMACZNEGO:)