Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, dietetyczna, marynowana z curry i czosnkiem pierś z kurczaka, chrupiąca bo panierowana w corn flakesach i pieczona w piekarniku. Niebo w gębie:) Rewelacyjna w towarzystwie brokułów i pieczonych ziemniaczków z dipem czosnkowym.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 79
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3828
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 120
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 79
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3828
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 120
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Do marynaty wkładamy rozbite mięso i odkładamy do lodówki na około 2 godziny (Mięso możemy zamarynować dzień wcześniej, co skróci czas przygotowania potrawy).
Zamarynowane mięso panierujemy w jajku oraz płatkach kukurydzianych, dociskając, aby płatki dobrze przyległy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Wkładamy mięso do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut (termoobieg). SMACZNEGO:)