Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, dietetyczna, marynowana z curry i czosnkiem pierś z kurczaka, chrupiąca bo panierowana w corn flakesach i pieczona w piekarniku. Niebo w gębie:) Rewelacyjna w towarzystwie brokułów i pieczonych ziemniaczków z dipem czosnkowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231854
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231854
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Do marynaty wkładamy rozbite mięso i odkładamy do lodówki na około 2 godziny (Mięso możemy zamarynować dzień wcześniej, co skróci czas przygotowania potrawy).
Zamarynowane mięso panierujemy w jajku oraz płatkach kukurydzianych, dociskając, aby płatki dobrze przyległy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Wkładamy mięso do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut (termoobieg). SMACZNEGO:)