Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zamiennik kotletów mięsnych. Początkowo można mieć minimalne problemy z ich usmażeniem, ale następnie porcje będą już na pewno idealnie wychodzić.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ostudzone rozgniatamy widelcem. Ser ścieramy na tarce, cebulkę drobno kroimy i łączymy z brokułami. Dodajemy jajka, kaszę mannę i przyprawy. Wyrabiamy masę, by była jednolita i dość gęsta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Kotleciki najlepiej smakują z dipem czosnkowym.