Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zamiennik kotletów mięsnych. Początkowo można mieć minimalne problemy z ich usmażeniem, ale następnie porcje będą już na pewno idealnie wychodzić.
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 438
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 122
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 438
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 122
Składniki
Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ostudzone rozgniatamy widelcem. Ser ścieramy na tarce, cebulkę drobno kroimy i łączymy z brokułami. Dodajemy jajka, kaszę mannę i przyprawy. Wyrabiamy masę, by była jednolita i dość gęsta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Kotleciki najlepiej smakują z dipem czosnkowym.